Informatie patiënten

Een tandtechnisch laboratorium verricht tandtechnische werkzaamheden in opdracht van tandartsen of tandprothetici.

Simpel gezegd gaat u naar een tandarts om bijvoorbeeld een afgebroken kies te laten restaureren. De tandarts doet onderzoek en besluit dat u een kroon nodig heeft. De tandarts behandeld de kies en neemt hiervan een afdruk. Deze afdruk wordt naar het tandtechnisch laboratorium gestuurd alwaar de kroon voor u vervaardigd wordt.

Er worden niet alleen kronen gemaakt in een tandtechnisch laboratorium.

Er zijn verschillende disciplines binnen de tandtechniek. Zo worden er protheses, frameprotheses, kroon- en brugwerk implantaten, gebitsbeschermers en zelfs apparatuur die uw gebit beschermt tegen het tandenknarsen (occlusale spalk) vervaardigd. Een tandtechnicus krijgt een gedegen opleiding. Na zijn middelbare schoolopleiding volgt deze een opleiding aan het Instituut voor Tandtechniek, het I.V.T.
Deze 5 jarige opleiding , waar alle facetten van het vak doorlopen worden, staat garant voor een brede basis kennis. Tijdens deze studie wordt de student begeleid door een praktijkopleider van een erkend leerbedrijf of een ervaren collega die zijn opgedane praktijk ervaring op deze manier kan overbrengen.

 

Voorbeeld advertentie